Vertrouwen: daar gaat het om !

8 februari 2018

De afgelopen maand was het rumoerig in Opmeer. Alle wethouders hadden hun portefeuille ter beschikking gesteld. Dit omdat er geen meerderheid meer was nadat de VVD-fractie zijn eigen wethouder niet meer wilde. De coalitie van PvdA, Gemeentebelangen en VVD werd door de VVD verlaten. Met het vertrouwen van andere partijen kan PvdA-wethouder Ruud Heijtink toch doorgaan samen met wethouder Deutekom. Het CDA gaf hem het vertrouwen. Gezien wat zij gedaan hebben voor Opmeer is dit geheel gerechtvaardigd.

Voor wethouder Stoker lag het moeilijker. De VVD had geen vertrouwen meer in zijn eigen wethouder. Na PvdA-vragen over de motie van wantrouwen bleek deze vol stond met onwaarheden en gecorrigeerd moest worden. Het enige argument dat overbleef was een onwerkbare situatie binnen de VVD. Jammer. Deze goede wethouder had een gepast afscheid verdiend na 8 jaar inzet.

PvdA kijkt tevreden terug op 8 jaar samenwerken. Er is veel bereikt ondanks een start met gedwongen 1 miljoen bezuiniging. Jazeker, Het heeft her en der zeker pijn gedaan en er zijn beslissingen genomen waar ook wij niet blij van worden. Financieel staat de gemeente Opmeer er nu goed voor. De zorg is nieuw georganiseerd. De nieuwbouw in Heerenweide floreert. En er is veel meer bereikt waarover wij u de komende weken graag vertellen.

In ons verkiezingsprogramma Groen en Sociaal vertellen wij over onze ambities. Daarbij gaat het om vertrouwen, realisme en het betrekken van u bij plannen en uitvoering.

Fractie PvdA, Herman ter Veen & Niko de Groot

Pvda.opmeer@gmail.com