Herman ter Veen

Nr. 7 Fractievoorzitter. Voorzitter commissie Samenlevingszaken. Lid commissie Bestuurlijke Zaken

Nr. 7 op de kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Ik ben inmiddels al weer  12 jaar gemeenteraadslid voor de PvdA in Opmeer.

De afgelopen periode is veel bereikt. Acht jaar geleden gingen wij samen werken met de VVD en Gemeentebelangen. Dat is een vruchtbare samenwerking gebleken. Er werden soms moeilijke besluiten genomen. Daarvoor heb ik zorgvuldig belangen afgewogen. En vooral eerst de feiten helder proberen te krijgen. Dat was en blijft de opdracht voor een gemeenteraadslid: het maken van afwegingen en feiten juist gebruiken. En daarmee een standpunt in te nemen in de gemeenteraad. Mijn rode draad is dat verbinden, realistisch en daadkrachtig zijn de kern is van goed besturen.

Naast gemeenteraadslid ben ik ondernemer. Ik heb een eigen bedrijf Sense Organisatie & Coaching BV. Wij organiseren congressen en evenementen en doen projectmanagement. Vanuit Sense heb ik de stichting SportFair opgericht, is het product Ideeëntheater ontwikkeld en doe ik omgevingsmanagement en nog veel meer. Nieuwe uitdagingen aangaan, initiatieven nemen en verbinden is mijn passie. De basis hiervoor zijn mijn opleidingen cultuurtechniek en theologie. Die liggen inmiddels al weer een tijdje achter mij. Niet alleen opleidingen maar ook (levens)ervaring is belangrijk om telkens weer met passie mooie dingen te doen. Ook in de politiek.

Over vier jaar hoop ik dat in Opmeer de Omgevingswet goed ingevoerd is. Dat in Opmeer voldoende zorg en werkgelegenheid is en dat we onze gemeente financieel gezond kunnen houden.