Ruud Heijtink

Nr. 4 kieslijst. Wethouder Financiën, grondbeleid & ICT

Nr. 4 op de kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Toen ik in 2001 in Opmeer kwam wonen, was ik al enige tijd lid van de PvdA. Ik heb mij snel aangesloten bij onze lokale PvdA afdeling om op die manier het mooie dorp Opmeer beter te leren kennen en snel te ontdekken wat voor moois er allemaal in Opmeer te vinden is.

Na enige tijd kwam ik in de lokale rekenkamer commissie en mocht ik als fractie assistent meekijken in de commissie begroting en verantwoording. Door een prettige samenwerking in onze fractie en met andere partijen werd de PvdA in de afgelopen periode college partij en mocht ik als wethouder financiën, grondbedrijf en ICT aan de slag.

Naast mijn full time baan bij een grote landelijke Arbodienst en mijn gezin met twee jonge kinderen is dat best een opgave. Maar wat een mooie baan heb ik er nu aan! Met trots kijk ik terug op 4 prachtige jaren waarin we een forse bezuiniging van € 1 miljoen hebben doorgevoerd, maar ook veel nieuwe investeringen hebben kunnen doen in wegen, woningbouw en verkoop van bedrijfsgronden aan onder andere PostNL.

Daarnaast hebben we op gebied van ICT met 6 gemeenten in de regio West-Friesland verregaande afspraken gemaakt over samenwerking en staan er nieuwe afspraken over gezamenlijke belasting heffing en andere zaken op de rol voor 2015.

Heel graag ga ik ook nog een periode door! Na de verkiezingen breekt er een periode aan waarin er veel, heel veel op de gemeente afkomt. Het gemeentebudget wordt straks verdubbeld en er komen veel nieuwe taken over naar de gemeente. Dan is het wel zaak om ook en juist dan de financiën nog strakker te bewaken en tijdig zaken te signaleren en daar waar nodig op in te grijpen. Dit om te voorkomen dat Opmeer dan te snel te veel geld uit geeft. Dat is waar ik de komende jaren aan wil werken!

Vanuit mijn ervaring binnen het bedrijfsleven ben ik daartoe prima in staat en daarom hoop ik dat u de lokale PvdA uw stem wilt geven, voor de Rode Draad door de Financiën van de gemeente Opmeer.