28 januari 2021

CAS2021

Deze week vindt de Climate Adaptation Summit plaats. Georganiseerd vanuit Nederland. Een digitaal congres met de wereld om stil te staan bij de klimaatveranderingen en de wijze hoe hiermee om te gaan. Zie www.cas2021.com

Onze planeet warmt op. De kritische grens van 1,5 graden opwarming is bijna bereikt. Bij nog verdere opwarming worden porcessen onomkeerbaaar. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving en de economie. Er moet ingespeeld worden op de nieuwe realiteit van een meer extreem klimaat.

Dat merken we ook lokaal hier in Westfriesland. Extreme weeromstandigheden nemen toe. Hoge intensiteit regenval en vooral ook meer droogte. En niet te vergeten een zeespiegelstijging met alle gevolgen van dien.

Het klimaat verandert. Dat is niet meer te ontkennen. Wij moeten er op inspelen. Maatregelen zijn nodig. Op wereld, Europees, Landelijk en ook lokaal niveau.
Daarom zetten wij als PvdA in Opmeer ons volop in om CO2 uitstoot te verminderen en maatregelen te bevorderen om op de klimaateffecten in te spelen.

Dat betekent een duurzaam en groen Opmeer, waarin wij met elkaar de benodigde ย maatregelen nemen. Niet overmorgen of morgen maar snel.

Doet u mee met PvdA/Groen Links voor een duurzame gemeente?
Wij roepen u op om zich bij ons aan te sluiten en samen in onze gemeente de juiste maatregelen nemen. Wij zoeken nieuwe mensen. Van jong tot oud, die zich in willen zetten. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dit jaar willen wij in contact komen met nieuwe bevlogen mensen die op onze kieslijst willen. Een kieslijst die wij samen met groen links gaan samenstellen.

Doet u met ons mee?
Bel of mail ons?

E: [email protected]

T: ย 06 52 02 16 16

W:ย https://opmeer.pvda.nl